free html templates
Mobirise

MUZEJ BAROKA

Muzej baroka, odprt avgusta 2015 (uradna otvoritev 10. junija 2016), se navezuje na baročno Kalvarijo, ki se vije iz Šmarja pri Jelšah do cerkve sv. Roka na bližnjem hribu.


Mobirise

MUZEJ ROGATEC

Prvotna ideja o ohranitvi rojstne hiše pesnika Jožeta Šmita je z leti prerasla v največji lokalni muzej na prostem v Sloveniji, ki je bil l. 1997 nominiran za evropski muzej leta.


Mobirise

GRAD PODSREDA

Najbolj grajskemu med gradovi na Slovenskem pripada posebno mesto med gradovi na območju Kozjanskega, saj z bogato kulturno dejavnostjo živi še danes.


Mobirise

VAS OLIMJE

Olimje, uradno priznana kot najlepša vas v Evropi. Turistična ponudba vasi je raznovrstna, v njej si lahko ogledate minoristki samostan, obiščete čokoladnico, igrate golf, občudujete jelene...

Mobirise

KALVARIJA SV. ROKA

Legenda pripoveduje, da je cerkev sv. Roka nastala zaradi končanja kuge, ki je takrat vihrala tod okoli. Vijugasta pot nas pripelje do baročne cerkve, od koder se nam ponuja lep razgled na celoten kraj.

Mobirise

TERME OLIMIA

Terme Olimia veljajo za enega najbolj prestižnih wellness in vodno-zabaviščnih centrov v osrednjem delu Evrope. Posebna termalna voda je priznano naravno zdravilno sredstvo, ki krepi zdravje in dobro počutje.

Mobirise

ROGAŠKA SLATINA

Sprehod skozi Rogaško Slatino po zdraviliškem jedru s promenadnim parkom nudi sproščujoče in zanimivo doživetje. Na voljo je strokovno voden turistični ogled s strani lokalnih turističnih vodnikov.

Mobirise

ČAR VRTA

Blizu cerkve Sv. Roka se nahaja čaroben vrt, ki nudi sprehod med številnimi okrasnimi trajnicami in ponuja razgled po kozjanski pokrajini. Pod strokovnim vodstvom se sprehodite skozi vrt in občutite naravo.

Mobirise

BOČ

Boč ima dva približno enako visoka vrhova, ki sta med seboj oddaljena le pet minut hoje. 20m visok razgledni stolp nam ponuja lep razgled na večji del vzhodne Slovenije.Mobirise

DONAČKA GORA

Donačka gora je vrh, ki se nahaja severno od Rogatca. Na zahodnem vrhu stoji kamnit križ, od koder se lepo vidi Boč z okolico ter ponuja lep razgled po bližnji in daljni okolici.Mobirise

SOBE ŠILEC

V središču Šmarja pri Jelšah, v mirni, urejeni soseski pod osnovno šolo s športnim parkom, z razgledom na eno najlepših evropskih baročnih cerkva, uvrščeno celo med sedem čudes Slovenije (sv. Rok), se nahaja dom družine Šilec.

Mobirise

KMETIJA VIZJAK

Kmetija Vizjak je ekološka kmetija, ki skuša ohranjati stare etnološke načine pridelovanja. Ukvarjajo se predvsem s čebelarstvom, lahko pa pri njih kupite tudi čili omake, čili vino ter brezglutensko moko.

Mobirise

GOSTILNA ŠTRAVS

Gostilna Štravs v Šmarju pri Jelšah deluje že od leta 1972. Svoje brbončice lahko razvajate v modernem in sproščujočem ambientu. Gostilna se nahaja le 10min hoda od sob Šilec.

Mobirise

JELENOV GREBEN

Na grebenu, pod skrivnostno Rudnico, se že vrsto let dopolnjuje pestra turistična ponudba. Najprej vam nasproti pritečejo jeleni damjaki in mufloni, če pa so morda zadržani, jih prikliče gospodar.

Mobirise

PIVNICA LIPNIK

Le 5 min hoda od sob Šilec se nahaja Pivnica Lipnik. V prijetnem domačnem ambientu se lahko okrepčate z odličnim domačim pivom ter slastnimi picami.


Mobirise

RESTAVRACIJA ZADRUŽNIK

Restavracija Zadružnik v Šmarju pri Jelšah vsak dan, razen nedelje, pripravi 5 vrst toplih malic. Primerna je tudi za zaključene družbe in sprejme do 120 ljudi.NASLOV

Spodnja Ponkvica 17 a 3231 Grobelno

KONTAKTNI PODATKI:

kolaruros91@gmail.com
031694782 ali 041947513

POVEZAVE:

Facebook